گیلان، استانی با بارش های فصلی افزون بر یک هزار میلیمتر و اهمیت اقتصاد کشاورزی، به طور جدی نیازمند مدیریت آب در سایه حفظ محیط زیست گرانبهای آن است اما در این میان، لازم است چالش ها، شناسایی و اولویت بندی شده و برای رفع آنها ، چاره اندیشی شود تا مسیر چشم انداز توسعه استان، هموار باشد.
.زیست آنلاین : در بسیاری از محافل محافل محیط زیستی عنوان می شود که جنگ های آینده بر سر زمین و تصاحب آن نیست و چبزی که مردم را به جان هم خواهد انداخت آب است.
با وجود بیش از ۴۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز و حدود ۲۰۰ هزار حلقه چاه مجاز، ایران به آبکشی شبیه شده که در هر گوشه آن بدون رعایت حریم، چاههای عمیق و نیمه عمیق حفر شده و بهرهبرداران هر سال مجبورند که برای دسترسی به آب، کف شکنی کرده و به اعماق پایینتر زمین سفر کنند. چاههای عمیقتر، سوخت بیشتری برای استحصال آب مصرف میکنند، به این ترتیب هوا آلودهتر میشود،...
در سایه توسعه بي رويه کشاورزی در كشور و همزمان با کاهش منابع آب، ۳۷ هزار روستای کشور از سکنه تخلیه شده است و جمعیت شرق کشور در حال مهاجرت به سمت غرب ایران است.
معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با تاکید بر آنکه سرانه مصرف آب شهروندان ایرانی از متوسط جهانی بالاتر است، گفت: بر این اساس این سازمان علاوه بر مطالعه در زمینه پدیده فرونشست زمین، به دنبال منابع جدید آب هستیم.
پررنگ شدن مساله کمبود آب برخی اذهان را به سمت برداشت از منابع آب های ژرف سوق داده است، اما کارشناسان محیط زیست معتقدند که این منابع آبی متعلق به آیندگان است و برداشت آنها به واسطه شوری زیاد، مقرون به صرفه نیست و تبعات محیط زیستی هم دارد.
زیست انلاین :دانشمندان برای تعیین ارزش زمین، از بین صد ماده مهم در کره زمین که بیش از نود درصد ارزش این کره (که تنها خانه ماست)، آب حایز رتبه نخست شد. حتی با ارزش تر از نفت، طلا، پلاتین و اورانیوم
سخنگوی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: در زمینه منابع آب های سفره های زیر زمینی در کشور حدود ۱۰ میلیارد متر مکعب کمبود داریم که هر سال نیز افرایش می یابد.